Fondsenwerving uitgave boek 'Overschie, dorp in een wereldstad'

Museum Oud-Overschie heeft een uniek manuscript in handen gekregen van Stef de Ridder. Stef is al jaren vrijwillig medewerker van het museum en ook bekend van eerdere boeken van zijn hand, zoals ‘Van de tering en de nering’ en ‘Moe, er staat een Duitser in de straat’. Hij is geboren en getogen in Overschie en heeft jarenlang vele mensen plezier gebracht met zijn columns in de Overschiese Krant. Daarnaast is hij een meer dan verdienstelijk tekenaar en kunstschilder.

Manuscript: 1000-jarige historie van Overschie

Het manuscript beschrijft de meer dan 1000-jarige historie van Overschie op een leesbare en begrijpelijke wijze. Verdeeld over ongeveer 25 hoofdstukken wordt het alledaagse reilen en zeilen van de dorpsgenoten uit oude tijden beschreven. De omvang van het manuscript met bijbehorende afbeeldingen (deels van de hand van Stef de Ridder zelf), foto’s etc. is ongeveer 300 pagina’s. Vanwege deze omvang zal de uitgave in 2 delen verschijnen. De prijs van het eerste deel bedraagt € 24,50.

Fondsenwerving om uitgave te realiseren

U kunt de uitgave van dit boek (mede) steunen, maar u kunt zelfs meer! Het museum bestaat dankzij de financiële bijdragen van donateurs en andere giften. U kunt participeren in de uitgave van de boeken door een meer dan substantiële gift te doen. De mogelijkheden vindt u hier. Onderaan deze pagina kunt u zich meteen aanmelden.

De uitgave

De uitgave vindt plaats onder voorbehoud van voldoende financiële bijdragen en toezeggingen. Indien de uitgave concreet wordt, nemen we contact met u op om uw toezegging definitief te maken.

Mocht u meer informatie willen of heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Helpt u mee?

Help ons deze uitgave te realiseren en kies één van de onderstaande opties:

1. Het boek Overschie, dorp in een wereldstad deel 1 - niet-gesigneerd € 24,50
2. Het boek Overschie, dorp in een wereldstad deel 1 - gesigneerd met persoonlijke boodschap € 27,50
3. Een door Stef de Ridder gesigneerd exemplaar deel 1 + tekening in kleur van Anton Pieck van de Overschiese Dorpsstraat € 35,00
4. Een gesigneerd exemplaar deel 1 + 2 vrijkaarten voor een lunchconcert in Museum Oud-Overschie in 2014 € 40,00
5. Een gesigneerd exemplaar deel 1 + 2 vrijkaarten voor een lezing van een bekende schrijver in Museum Oud-Overschie in 2014 € 50,00
6. Overschie, dorp in een wereldstad deel 1 gesigneerd + afdruk Overschiese aquarel naar keuze, geschilderd door Stef de Ridder € 50,00
7. Een gesigneerd exemplaar deel 1 + afdruk Overschiese aquarel naar keuze, geschilderd door Stef de Ridder + persoonlijke rondleiding door Museum Oud-Overschie € 55,00
8. Een gesigneerd exemplaar deel 1 + persoonlijke ontmoeting met de schrijver in bijzondere omgeving € 100,00
9. Een gesigneerd exemplaar deel 1 + afdruk Overschiese aquarel naar keuze, geschilderd door Stef de Ridder + eervolle vermelding in boek € 500,00
10. Een gesigneerd exemplaar deel 1 + afdruk Overschiese aquarel naar keuze, geschilderd door Stef de Ridder + eervolle vermelding in boek + diner voor 2 in De Berkenbrom (Overschiese Dorpsstraat) € 1000,00
11. Een bijdrage naar eigen inzicht met een ruilwaarde in overleg

U hoeft niet direct te betalen. Bij voldoende deelnemers gaat het project door en krijgt u een bevestiging en factuur toegestuurd.

Ja, ik draag bij aan de realisatie van deze uitgave van het museum

* Verplichte velden.